Elite Business Club București - Dezvoltarea Accelerată a Afacerilor

Speakerii evenimentului

Lucia Costea

Lucia Costea este Managing Partner și cofondator Secom®, companie românească antreprenorială specializată în importul, distribuția și comercializarea de suplimente alimentare și cosmetic naturale. Alături de soțul său, Andrei Costea, Lucia Costea a avut un rol decisiv în evoluția Secom®, companie care ocupă în present locul III pe piața de suplimente alimentare.

Când erau încă studenți cei doi au acceptat provocarea părinților lui Andrei Costea de a dezvolta businessul Secom® în domeniul fitoterapiei științifice (început în 1997). Astfel, în 2004, în urma unei analize a activității afacerii de la acea vreme, Lucia si Andrei Costeaau constatat că produsele existente pe piața din România nu generau rezultatele scontate, așa încât au luat decizia să importe suplimente alimentare cu ingrediente inovatoare de la producători internaționali, cu renume și experiență de zeci de ani în acest domeniu. Read more...

A fost o decizie strategică inspirată care a transformat Secom® într-un trendsetter în domeniu, fiind prima companie care a introdus pe piața locală multe dintre ingredientele disponibile astăzi: ciupercile medicinale, colostrul, glutation, 5-HTP, resveratrol, GABA, L-citrulină, prima gamă de suplimente special create pentru sănătatea copiilor – ChildLife® Essentials, dar și concepte precum cel de medicină integrativă sau cel de extract standardizat.

În cei peste 14 ani de implicare susținută în business, atât la nivel strategic, cât și operațional, Lucia și Andrei Costea au reușit să consolideze business-ulSecom®într-o companie respectabilă, cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro, o echipă de 170 de profesioniști, 14 magazine proprii răspândite la nivel național șiun portofoliu complex de 400 de produse care se lărgește în fiecare an  cu produse inovatoare.

Cheia acestei reușite a fost consecvența si dorinta celor doi de a construi un business pe baze solide, o companie care să crească într-un mod organic și sustenabil. O strategie în care ambii cred în continuare și pe care o vor păstra și în viitor.

Lucia Costea a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine,  specializarea Germană – Rusă, încadrul Universității București (2006) și a participat la o serie de cursuri de dezvoltare și formare profesională care au ajutat-o să facă față cu succes provocărilor mediului antreprenorial.

Cu multă perseverență si dedicare, Lucia Costea a urmat atât cursuri pentru îmbunătațirea abilităților de management și comunicare, cursuri specializate de vânzări, market research,digital marketing, dar și programe complexe de leadership și strategie de business. Printre acestea se numără: programul Blue Ocean Strategy, urmat în cadrul renumitei școli de business INSEAD din Franța, cursurile de Sales Management & Strategy, precum și cursul de Negotiation Skills din cadrul companiei de consultanță comercială Marco Polo CEE. Lucia Costea a apreciat totodată cursurile de Practical Leadership urmate în cadrul TMI Romania și trainingurile Innovation, Markstrat și Leadership oferite de experți ai companiei de consultanță în business, The Network.

Lucia Costea este pasionată de domeniul în care activează și consideră că voința, autodisciplina, perseverența și spiritul orientat către acțiune sunt fundația evoluției.

Despre Secom®

Secom® este compania românească, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă care răspund nevoilor unui lifestyle sănătos al omului modern, și promotor al frumuseții prin produse cosmetice naturale, cu ingrediente de înaltă calitate. Compania este specializată în importul, distribuția și comercializarea de produse naturale pentru sănătate și frumusețe, suplimente alimentare, ceaiuripremiumși cosmetice naturale.

Secom® a făcut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piața românească ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante, o serie de ingrediente inovatoare precum colostrul, dar și prima gamă de suplimente special create pentru sănătatea copiilor – ChildLife® Essentials.

Produsele Secom® sunt disponibile în peste 8000 de farmacii și magazine cu profil naturist la nivel național, precum și în cele 14magazine Secom® din București, Arad, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Ploiești, Pitești, Sibiu și Timișoara. 

Radu Savopol

Radu Savopol este designer de interior și un antreprenor român cu experiență de peste 15 ani în domeniul HoReCa. . A fondat rețeaua de cafenele 5ToGo în 2015, din dorința de a oferi o cafea bună, la un preț corect și de a le oferi clienților mai mult decât o simplă băutură pentru că 5 togo în înseamnă o experiență complexă. În prezent, lanțul de cafenele 5 togo este alcătuit din 100 de unități, majoritatea administrate in sistem de franciză iar perserverența nu a rămas nerăsplătită pentru că 5 togo a primit titlu de Cea mai Bună cafenea din România la Horeca Awards.

Radu Savopol consideră că implicarea în business este capitală, motiv pentru care acesta pune mare accent pe ambianța locațiilor, ocupându-se personal de design-ul acestora.

Evolutie: An de an am reusit sa implementam si sa transformam in fapte reale pronosticurile facute cu un an in urma. Asa s-a intamplat si in 2018, iar datorita programului de consolidare si dezvoltare al echipei, am reusit chiar sa realizam targetul intern de business development, mai repede cu 2 luni și rețeaua 5 togo a ajuns la 100 de cafenele deschise.  Read more...

Planuri pentru anul urmator:

În următorii 2 ani ne propunem să deschidem încă 100 de unități, să dezvoltăm gama de produse și noi concepte de locații.  De asemenea, printre principalele obiective se numără și creșterea mediei de bon și diversificarea gamei de produse. Anul care s-a incheiat a fost unul important în evoluția meniului din cafenele; odată cu listarea gamei de siropuri Private Label a fost listată și gama Coffee For Home, ambele s-au bucurat de un real succes în rândul clienților noștri.  Mai mult, ne propunem dezvoltarea unor concepte moderne, diferite de cele deja existente în lanțul 5 togo.

Cristian Parvan

Dl Cristian Parvan – Presedinte PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni din România) ne insoteste in demersul nostru de identificare a parghiilor de crestere a afacerilor romanesti, aducand in atentie oportunitatile ce pot fi valorificate cu investitii / capital relativ reduse. Interventia sa vine in continuarea diagnozei realizate pentru anul 2018, pe care va invitam sa o parcurgeti aici:
https://www.piarom.ro/bilantul-anului-trecut-statul-nu-a-adoptat-nicio-masura-in-favoarea-mediului-de-afaceri-interviu-cu-domnul-cristian-parvan-presedintele-piarom/

Ioana Filipescu, Partener Consultanță în Fuziuni și Achiziții, Deloitte România

Ioana Filipescu, un profesionist cu peste 25 de ani de experiență în domeniul consultanței în M&A și în domeniul finanțărilor corporative, este Partener Consultanță în Fuziuni și Achiziții la Deloitte România din 2016. De-a lungul carierei, a fost implicată în numeroase tranzacții pe care le-a finalizat cu succes, în care a reprezentat atât antreprenori locali în mandate de vânzare, cât și cumpărători internaționali în mandate de achiziție.

Înainte de a se alătura Deloitte România, Ioana a lucrat pentru Filipescu Vișa Financial Advisors, Raiffeisen Investment, KPMG și BERD. A urmat cursurile Ecole Nationale d’Administration din Franța, ale Conservatoire National des Arts et Métiers și este licențiată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Read more...

Printre cele mai recente tranzacții în care a fost implicată se numără vânzarea Fabryo, cel mai mare jucător din industria producătorilor de vopsele decorative din România, către Akzo Nobel N.V., al doilea cel mai mare producător global de vopsea și substanțe chimice, vânzarea distribuitorului de produse farmaceutice Farmexim și a lanțului de retail farmaceutic Help Net către Phoenix Group, lider european în distribuția farmaceutică, vânzarea furnizorului de servicii financiare și leasing IKB Leasing către BNP Paribas, vânzarea Animax, lider de piață în retailul specializat pentru animale, către fondul de investiții TRG.

Raluca Radu

Raluca Radu – Country Manager ANSWEAR.ro și Co-Organiser GPeC– cel mai important eveniment de e-commerce din România. Având o experiență de peste 12 ani în marketing digital și strategie de business online, Raluca se implică activ în creșterea și educarea pieței de comerț electronic, fiind trainer de e-commerce în cadrul DallesGO și consultant in zona de strategie și marketing online pentru business-uri la început de drum în mediul digital. In trecut, Raluca s-a ocupat de introducerea pe piață a business-ului OLX.ro și de creșterea acestuia și a condus cu succes echipe și proiecte online in cadrul Naspers, The Group, F64, Acasa.ro. De asemenea, Raluca are o puternică experiență în zona de startup-uri de tehnologie, fiind co-fondatorul proiectului How To Web și implicându-se ca mentor sau advisor în numeroase startup-uri tech autohtone. Absolventă de Automatică și Calculatoare și pasionată de matematică, Raluca este convinsă că datele și logica stau la baza unei strategii de business eficiente.

Locația și data evenimentului: Commons – 26 februarie, 09.30 – 13:00

Parteneri

Înscrie-te la eveniment!

Alege numărul de bilete și dă click pe preț pentru a continua înscrierea.