Elite Business Club București - Internaționalizarea Afacerilor

Parteneri

Speakerii evenimentului

Cristina Timis

 

Este soție și femeie de afaceri de cursă lungă: alături de soțul său, Radu Timiș, a pornit în 1994 cu un magazin în cartierul Militari din București, apoi și-au deschis propria fabrică de mezeluri. Cris-Tim este acum un valoros brand românesc, răsplătit cu premii de lumea afacerilor, însă mai ales cu aprecierile consumatorilor, care prețuiesc calitatea produselor bogate în carne și sărace în aditivi. Preocupată fiind de când se știe de sănătate și de frumusețe, de tot ceea ce este natural, a pus bazele, în mod firesc, ale Clinicii Eliade, care oferă servicii de chirurgie estetică și de spa medical. 

„Sunt o ființă complexă, vreau totul de la viață, vreau să fiu și să fac de toate. M-am născut și mă definesc entuziastă, pasională efervescentă, o creatoare și o constructoare, rebelă, nonconformistă, curajoasă, originală, generatoare de nou și diferit! „Nu există nu pot, există nu vreau!“

Felix Pătrășcanu

 

Felix Pătrășcanu este membru fondator și managing partner al companiei lider pe piața serviciilor de curierat rapid din România, FAN Courier, inființată alături de frații Adrian și Neculai Mihai, în 1998. Compania al cărei nume reprezintă inițialele prenumelor celor trei fondatori (FAN = Felix Adrian Neculai), a devenit lider de piață în 2006 și și-a consolidat permanent poziția grație investițiilor și a noilor servicii cu valoare adăugată. Compania cu capital integral românesc deservește cei peste 50.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 6.250 de colaboratori și a unei flote auto proprii de peste 3.900 de autovehicule.

Distincțiile obținute constant în ultimii ani  de compania FAN Courier reprezintă o recunoaștere a performanței de afaceri, a implicării în dezvoltarea economică a României, a responsabilității față de comunitate și a implicării acționarilor fondatori în educarea viitoarei generații de antreprenori. Read more...

Recent, FAN Courier a fost desemnata ca fiind Superbrandul anului 2016, ocupand primul loc in Top 15 Superbrands. Constant, FAN Courier se numără printre companiile incluse în Topul celor mai puternici jucători din economie, realizat de diferite organizații și publicații de business recunoscute în România.

În plus, ca o încununare a tuturor eforturilor și rezultatelor antreprenoriale obținute prin FAN Courier în cadrul comunității de business atât la nivel național cât și regional, prin munca susținută, inovație și valoare adăugată, Felix Pătrășcanu a fost desemnat în 2014 Antreprenorul Anului în cadrul celei de-a noua ediții a galei Business Review, precum și Manager of the Year, acordat de Govnet în cadrul Galei Premiilor de Excelență în Curierat 2014.

Pe lângă funcția de conducere pe care o ocupă în cadrul companiei FAN Courier, Felix Pătrășcanu este membru fondator al Asociației Operatorilor de Curierat din România (AOCR), membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders (RBL – organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, ce are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme de acțiune și implicare socială pentru lideri în mediul privat) și coautor al “Ghidului Practic pentru Antreprenori”, prima lucrare colectivă despre antreprenoriat redactată de oameni de afaceri din România. Ghidul este un instrument de lucru pentru antreprenorii aspiranți, o colecție de sfaturi antreprenoriale menite să încurajeze și să inspire oamenii cu idei să treacă la acțiune și să-și concretizeze proiectele.

Printre proiectele în care s-a implicat activ, se numara și :

  1. RePatriot– un proiect de repatriere prin antreprenoriat adresat românilor din Diaspora, prin care se atrage atenția asupra rolului activ pe care Diaspora îl poate juca în dezvoltarea economică a României ,  un program care își propune să convingă românii să revină în țară și să investească. În cadrul programului, se construiesc instrumente de sprijin, se oferă consiliere, mentorat, educație de afaceri, se coalizează forțe instituționale importante alături de personalități și societatea civilă.
  2. VreauSăFiuAntreprenor (VSFA) este o caravană națională de antreprenoriat, un proiect creat de antreprenorii de azi pentru antreprenorii de mâine ai României.
  3. Mentoria–12 ședințe lunare one-to-one sau e-mentoring, în care antreprenori sau intraprenori oferă sfaturi practice, avizate de experiența personală a fondatorului de companie sau al managerului, în cazul companiilor mari.
  4. Proiectul MERITO își propune să prezinte modele de profesori, să aducă în ochii și în mintea românilor profesorii exemplari, aceia care schimbă România în bine pentru eternitate. Dascălilor cu adevărat deosebiți li se va oferi recunoaștere și vor fi premiați într-o ceremonie publică.

În concluzie, Felix Pătrășcanu face parte din prima generație de antreprenori români  autentici, vizionari, curajoși dar chibzuiți, dispuși să o ia de la capăt chiar dacă au eșuat prima dată. Alături de frații Adrian și Neculai Mihai, Felix Pătrășcanu a pus bazele industriei de curierat din România, o industrie care s-a dovedit motor de creștere economica pentru țara noastră, chiar și în perioade dificile. Datorită viziunii și deschiderii spre inovație a lui Felix Pătrășcanu, FAN Courier este în prezent unul dintre cei mai mari  si mai respectați angajatori români, un contributor important la bugetul general consolidat al României. Felix Pătrășcanu este un lider autentic dar mai presus de toate, un român autentic. Cu principii, cu valori învățate în primii ani de viață petrecuți în satul natal din Vrancea.

Pornind de la propria experiență dobândită în cei peste 20 de ani de antreprenoriat, Felix Pătrășcanu a ales să creeze punți între antreprenorii din România și românii care au obținut succesul în străinătate și, mai mult, să educe viitorii antreprenori astfel încât afacerile lor să ia avânt rapid. Managing Partnerul FAN Courier a ales să se pună în slujba interesului public și economic al României, prin implicarea în proiecte ale căror rezultate nu vor înceta să apară. Și-a asumat rolul de model al viitorilor antreprenori pentru că își dorește ca România să-și păstreze în țară valorile și oamenii valoroși.

Mihai Raneti

 

Mihai Raneti este fondator & CEO al Cyberswarm, Inc., un startup care activeaza in domeniul securitatii cibernetice si are o abordare inovativa in industrie.

Cyberswarm, Inc. este o companie de deep tech care combina tehnologia ”brain-on-a-chip” cu mecanisme puternice de criptare pentru a crea o solutie completa de securitate cibernetica care va putea apara orice dispozitiv IoT (Internet of Things).

Microprocesorul creat de Cyberswarm are la baza o sinapsa anorganica inspirata din felul in care comunica neoronii biologici. Sinapsa anorganica poate inlocui cateva zeci de mii de microprocesoare care lucreaza in sincron. Este o tehnologie optimizata pentru inteligenta artificiala, care permite oricarui aparat sa ruleze algoritmi de machine learning – fara a fi nevoie de o conexiune la Internet sau cantitati enorme de energie si putere de procesare. Read more...

Dupa o serie de cercetări serioase a reusit sa intelega ca folosind un simplu software informatiile nu pot fi cu adevarat securizate si protejate impotriva atacurilor cibernetice. De la aceasta nevoie de protectie sporita a plecat ideea migrării de la software la hardware. Astfel, sub indrumarea sa, echipa CyberSwarm lucreaza la o solutie hardware care include inteligenta artificiala si criptografie de ultima generatie. Aceasta tehnologie va securiza zonele problema din IT, precum Internet of Things, calculatoarele care sunt la bordul vehiculelor autonome si robotii industriali.

Cyberswarm are deja sase brevete depuse in SUA, iar anul acesta lucreaza la cel putin alte zece brevete.

Inainte de CyberSwarm Inc., Mihai a fost Senior IT Manager, iar ulterior și-a înființat propria companie.

Mihai este pasionat de tehnologie inca din timpul liceului si il entuziasmeaza fizica cuantica, matematica, istoria si rezolvarea de probleme. Si-a dezvoltat abilitatile de observare a comportamentului uman gratie studiilor sale in domeniul psihologiei. Acesta isi dedica timpul licer pentru a ii ajuta pe antreprenorii aflati la inceput de drum sa inteleaga lumea complexa a afacerilor.

Are o mentalitate puternica de startup si stie sa transforme greselile in lectii, sprijina inovatia, creativitatea si diversitatea in tehnologie. Incearca sa ajute comunitatea din care face parte punandu-si pasiunea si abilitatile in slujba organizatiilor, ONG-urilor si cauzelor pe care le considera importante. Ii place sa impartaseasca din experienta sa si sa-i ajute pe ceilalti sa-si atinga potentialul. 

Mircea Varga

 

Mircea Varga este Chief Financial Officer (CFO) al Ţiriac Holdings din septembrie 2014 şi are peste 22 de ani de experienţă în consultanta si management financiar în cadrul unor companii de top din Romania. Dupa o perioada de peste 9 ani in PricewtaerhouseCoopers, foarte efervescenta din punct de vedere profesional, a decis sa raspunda provocarii de a iesi din zona de audit si consultanta si de a-si utiliza cunostintele si expertiza in diverse proiecte din industrii diferite, intrand astfel in viata reala a gestionarii afacerilor. In cei peste 13 ani de experienta in zona de business, a fost implicat in managementul financiar al unor companii de top din diverse industrii, din pozitia de CFO si a contribuit decisiv la cresterea performantei si la schimbarea profunda a acestor organizatii, atat multinationale (i.e. Euroholding, Electrolux) cat si companii romanesti (i.e. European Drinks, Macon, Energobit, Tiriac Holdings), dobandind o experienta si o expertiza profesionala semnificative in managementul de criza si managementul schimbarii. Read more...

A absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Timisoara in anul 1996 ca sef de promotie la sectia de Management in constructii, transporturi si telecomunicatii si si-a desavarsit studiile prin masteratul in Analiza diagnostic si evaluarea afacerii.

Consideră că România este o ţară cu un potenţial economic si financiar incredibil şi crede în schimbarea profunda a acesteia. Intr-o lume in continua miscare, se considera un om al schimbarii si asa cum spunea cunoscutul filozof grec Socrate, crede ca „secretul schimbarii consta in a-ti concentra toata energia, nu in a lupta pentru vechi, ci in a construi noul”.

In anul 2007 a fost nominalizat de revista Business Magazine în top 100 cei mai tineri manageri, iar in anul 2016 i-a fost propusa de catre Dl. Dacian Ciolos, premierul Romaniei de la acea vreme, pozitia de Ministru al Transporturilor, pe care a declinat-o.

Mircea Varga considera ca pozitia de CFO este una dintre cele mai importante si provocatoare functii intr-o organizatie, care  presupune asigurarea unui management financiar performant si sanatos, menit sa contribuie decisiv la cresterea afacerii si maximizarea profiturilor, precum si la securitatea financiara a acesteia.

In viziunea lui, cel mai important aspect pe care un manager trebuie să-l aibă în vedere atunci când vine vorba de conducerea unei echipe este dezvoltarea abilitatilor de a lucra cu oamenii si de a scoate ce este mai bun de la acestia, oferindu-le in schimb posibilitatea de a se dezvolta si implini profesional.

Considera ca omul este o fiinta foarte complexa, un mix de trasaturi genetice dozate diferit, care il influenteaza din punct de vedere al personalitatii si comportamentului de-a lungul intregii vieti si care prin educatie si invatare il ajuta sa isi slefuiasca profilul personal si profesional si sa atinga succesul.

Daca ar fi sa o ia de la capat, nu ar face schimbari semnificative asupra principiilor de viata si de business, insa si-ar dezvolta propriul business dupa chipul si asemanarea lui, punand in aplicare toate principiile lui de afaceri, pe care nu a reusit niciodata pana acum sa le implementeze integral intr-o organizatie, datorita unor limitari de business in relatia proprietar – manager.

Ceea ce il ghideaza in tot ceea ce face este o combinatie de trasaturi si principii, care ii definesc obiectivele principale in viata, cum ar fi: sa fie cel mai bun in ceea ce face, sa gaseasca intotdeauna cele mai bune solutii, sa reuseasca acolo unde altii nu au avut succes, sa nu faca niciodata rabat de la calitate si corectitudine si sa faca de fiecare data lucrurile mai bine.

 

Citate in care se regaseste Mircea Varga:

„Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar” Peter O’Toole

„Toti rad de mine ca sunt altfel, iar eu rad de toti ca ei sunt la fel” Kurt Kobain

„Asuma-ti riscuri in viata. Daca vei castiga, poti conduce! Daca vei pierde, poti indruma!” Swami Vivekananda

Locația și data evenimentului: Commons – 18 iunie, 09.30 – 13:00

Înscrie-te la eveniment!

Alege numărul de bilete și dă click pe preț pentru a continua înscrierea.