Alin Harabagiu

 

Despre mine

Cu o experiență în dezvoltarea afacerilor, cu o istorie demonstrată în management și consultanță în inginerie, Alin Harabagiu are abilități de negociere, planificare, bugetare, vânzări și un spirit antreprenorial.

Cum am început

Pasiunea pentru ceaiuri vine dintr-o poveste mai veche, când, în urmă cu cinci ani am fost inițiat de un medic nutriționist (care între timp mi-a devenit și un foarte bun prieten) înspre o alimentație bazată pe alimente integrale de origine vegetală. De ce nu zic vegană? Dintr-un punct de vedere nutrițional, nu agreez termenii vegetarieni și vegani pentru că aceștia definesc numai ceea ce nu trebuie să mănânci. Tehnic vorbind, veganismul nu promovează în sine sănătatea. De aceea prefer termenul de alimentație bazată pe alimente integrale de origine vegetală.

Ceaiul este și el o plantă, mai exact planta perenă Camelia sinensis din care se prepară ceaiul alb, verde, negru și oolong. Ceaiurile medicinale sunt infuzii ale oricaror plante, fructe sau rădăcini mai puțin cea numită… ceai.

Ceaiul are numeroase beneficii la sănătate despre care lumea nu știe. Consumul de ceai ar putea proteja de asemenea împotriva tumorilor maligne ginecologice, cum ar fi cancerul ovarian și cel endometrial. În plus, el pare sa reducă colesterolul, tensiunea, glicemia și grăsimea corporală. Poate proteja creierul de declinul cognitiv și de atacul cerebral.

Ei, asta m-a determinat să înființez www.esensis.ro – un magazin online cu ceaiuri premium și infuzii de plante de cea mai bună calitate și să scriu tot felul de articole despre ceai pe care le puteți găsi pe blogul magazinului www.esensis.ro

Însă, pe lângă beneficii, îmi doresc ca oamenii să trateze această băutură și pentru gust, în același mod în care tratează vinul, apreciind soiul și complexitatea sa.

Un mesaj pentru cei care doresc să-și schimbe stilul de viață

Indiferent dacă suntem conștienți sau nu, marea majoritate a comportamentului nostru este guvernat de obiceiuri, ceea ce înseamnă că, pentru a ne schimba viața, trebuie să înțelegem cum să ne schimbăm obiceiurile. Consumând ceai în primul rând pentru sănătate, ne va întări faptul că schimbarea începe cu lucrurile mici. Asta ne va da un sentiment de mândrie și ne va incuraja să facem o altă schimbare, și alta, și alta.

Un mesaj pentru băutorii de cafea

Nu uitați însă, că fiecare ceașcă de cafea băută reprezintă o oportunitate pierdută de a bea o băutură încă și mai sănătoasă, și anume ceaiul verde. Vă aștept pe www.esensis.ro

Alin Harabagiu, fondator www.esensis.ro (Cluj-Napoca)