Alina Nițu, Business Spa și Customer Care Training

 

,,Ai curajul să faci lucrurile prin maniera ta, exclude comparațiile, pentru că nimeni nu e ca tine și nici tu ca alții. Apoi asumă-ți!”

De fiecare dată când vei auzi numele Alina Nițu, îți vor veni în minte două lucruri: Business Spa și Customer Care Training!

Alina Nițu este consultant în domeniul Spa Business și Customer Care  Trainer cu o experiență de 10 ani în domeniul hotelier & spa, ce și-a creionat expertiza prin experiență practică, având alături câțiva mentori potriviți care au contribuit temeinic la creșterea sa profesională.

Alina este o persoană implicată, perseverentă, dedicată progresului și dezvoltării industriei spa în România, ce a dobândit cunoștințele necesare pentru a crea  și susține programe de training specifice industriei hoteliere & spa: Etichetă & Customer Care, Curs de bază Spa Management, Curs Vânzări spa, Curs Comunicare.

Pentru că educația din industria ospitalității suferă de câteva lacune importante, Alina a creat cursul de Etichetă și Customer Care prin experiență proprie, atât în calitate de gazdă, cât și în calitate de client și client misterios, curs pe care l-a susținut în peste 12 centre din țară din domeniul hotelier, spa, restaurant și chiar cabinete stomatologice.

În domeniul spa & wellness, Alina joacă un rol de bază în tot ceea ce presupune un business spa: plan de business, concept, recrutare & training, plan de vânzări și marketing, reorganizare business, proceduri operaționale.

În viața profesională se ghidează după două principii simple:

“1. Pentru orice problemă există cel puțin două soluții.

  2. Ai curajul să faci lucrurile prin maniera ta, exclude comparațiile, pentru că nimeni nu e ca tine și nici tu ca alții. Apoi asumă-ți!”

 

Alina Nițu

Tel: 0743564796
E-mail: contact@spaplus.ro
www.spaplus.ro
https://www.linkedin.com/in/alinanitutrainer/