Internaționalizarea Afacerii

Ce facem noi pentru companiile românești?

  • Sprijinim companiile să își definească cu precizie propunerea sau nevoia de afaceri în contextul economic actual și să o prezinte bilingv într-un mod atractiv pentru potenţialii parteneri de afaceri, prin intermediul platformei de business www.elitewomen.org ;
  • Conectăm Clienţii noştri cu parteneri de afaceri internaţionali, facilitând accesul la pieţe și oportunităţi de afaceri internaţionale;
  • Asigurăm partenerilor străini un business hub prin care să se conecteze la oportunitățile de afaceri reale din Romania, la Sibiu, It Hub Sibiu, www.it-hub-sibiu.ro

DE CE-ul nostru

Vrem să schimbăm mentalități prin această rețea de femei antreprenor, denumită Elite Business Women, alături de partenerii noștri de încredere, cum este INACO.

Oferim antreprenorilor români posibilitatea să lucreze în echipă, să își promoveze afacerile, să înțeleagă oportunitățile de afaceri din străinătate și să își găsească mai ușor parteneri, clienți și furnizori prin internaționalizare. Am organizat deja peste 6 conferințe internaționale în UK, Portugalia, Belgia, Italia.

Ultima întâlnire de internaționalizare a avut loc în 23 Noiembrie, la Bruxelles, sub denumirea Meet up by INACO & Elite Business Women, unde am adus împreună reprezentanți ai mediului de afaceri belgian cu antreprenorii români, într-un exercițiu de networking & debate.

În prezent, contribuţia întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) în exportul global este tot mai semnificativă. Însă, un număr mare dintre acestea, îndeosebi cele originare din ţările mai puţin dezvoltate, sunt în imposibilitatea de a performa pe pieţele internaţionale.

Firmele româneşti sunt interesate de ieşirea pe pieţele globale, sună ca o promisiune de câștig rapid, un termen exotic care atrage, însă, sunt oare pregătite IMM-urile românești pentru internaționalizare?

Lucrez cu peste 6000 de afaceri în cadrul Elite Business Women și văd câteva lipsuri absolut vitale: prezența în online, printr-un website updatat, prezența în Social Media cu o strategie de comunicare a brandului personal și a brandului companiei, analiză de piață și poziționare în piață, strategie de internaționalizare. Ca răspuns la această nevoie, ELITE Business Women – comunitatea femeilor antreprenor din Romania – derulează, în 2018, programul „Media Kit pentru IMM-uri”. Proiectul educațional este inițiat în contextul în care 56,3% dintre români au acces la Internet, Facebook a depășit 9,6 milioane de utilizatori în România, iar promovarea în mediul online a devenit un “must-have” pentru orice companie. În egală măsură programul Media Kit pentru IMM-uri este dublat de o puternică activitate offline, prin evenimentele de networking și antreprenoriat la nivel național și internațional.

Dacă ne dorim internaționalizare, întrebările la care trebuie să ne răspundem, onest, sunt:

  • avem deja puse bazele unui brand al companiei?
  • avem o strategie de comunicare a brand-ului în mediul Online?
  • suntem într-un moment de profitabilitate a afacerii?
  • există cerere pentru serviciile și produsele noastre în piețele pe care le targetăm?
  • care sunt top 3 competitori în piețele targetate?
  • care este strategia de poziționare în piață?
  • ce resurse pot aloca acestui proces de internaționalizare (financiare, umane), etc.

Contactează-ne AZI la bianca.tudor@elitewomen.org